We kunnen het, zoals u vorige week kon lezen deze maand niet laten: terugblikken. Vorige week deden we dat op de staat van de jeugdzorg. Deze week houden we het iets algemener en geven we u een inkijkje in de verschillende projecten die we vanuit TBA Services hebben ondernomen. Deze tak van The Beagle Armada richt zich in de kern op alle werkzaamheden omtrent functioneel beheer. Toch hielpen we zorginstellingen dit jaar ook bij vraagstukken die daar minder direct mee te maken hadden. 

 

1. Procesoptimalisatie en digitalisering zorgovereenkomsten

Het eerste voorbeeld was het bedenken en uitvoeren van een procesoptimalisatie voor de afsluiting van zorgovereenkomsten bij een van onze klanten. Deze overeenkomsten moesten daar langs vijf of zes afdelingen, printers en scanners, voordat ze definitief rond waren. Sinds de optimalisatie van dit proces gaat dat volledig digitaal en zijn er maximaal twee of drie partijen bij betrokken. 

 

2. Subsidieaanvragen SET-regeling

Vanuit de Stimuleringsregeling E-Health Thuis, oftewel SET-regeling, kwam dit jaar extra budget beschikbaar voor digitale oplossingen voor zorgaanbieders. We ondersteunden een van onze klanten bij het succesvol aanvragen van de regeling SET Covid 2.0. Dit zorgde voor de nodige subsidie bij de introductie van een medicatiecontrole-app. 

De aanvraagperiode voor deze regeling is inmiddels gesloten, maar mocht u grootschalige innovatieprojecten gepland hebben, dan maakt u mogelijk nog kans op de reguliere SET-regeling. 

 

Meer weten over de SET-regeling? Lees het hier.

 

3. Implementatie ECD-app

Ook hielpen en helpen we een grote zorgaanbieder bij de implementatie van een ECD-app. Deze app was alleen beschikbaar voor Android en daarmee niet toegankelijk voor de Apple-gebruikende medewerkers. We begeleiden het implementatieproces van de app, die in het voorjaar van 2021 in gebruik wordt genomen. 

 

Meer weten over de voordelen van een ECD-app, lees het hier. 

 

Benieuwd hoe we ondersteunen in een pilotfase, lees het hier! 


4. Aanpassen ECD naar Wet Zorg en Dwang

2020 was een overgangsjaar naar de Wet Zorg en Dwang. Vanaf komende maand moet elke zorgaanbieder zich aan die wet houden en moet elk ECD daarnaar zijn ingericht. We hielpen dit jaar een van onze klanten bij de inrichting van dit soort functionaliteiten in hun vaste ECD. 

De Wet Zorg en Dwang is dus vanaf 1 januari definitief van kracht. We gaan ervan uit dat uw ECD daar inmiddels klaar voor is. Mocht u toch meer willen weten over deze wet, dan leest u daar hier meer over.

 

5. Melding Incident Cliënt mogelijk in ECD

Hoewel dit bij de meeste zorginstellingen de norm is, doet niet elke aanbieder een Melding Incident Cliënt (MIC) in het ECD. Een van onze klanten had hier speciale software voor, maar wilde deze verplichte melding liever in het ECD kunnen doen. Wij richtten dat ECD daarom zo in, dat dit eenvoudig kon in de software die bij iedereen bekend was. 

Zo ziet u dat we ondersteuning van het functioneel beheer breder trekken dan het opvangen van personele problemen of het geven van trainingen. Zit u met vergelijkbare uitdagingen of andere problemen met betrekking op uw ECD? Ook in het nieuwe jaar kunnen we u dus helpen bij meer dan alleen met beheerstaken! 

 

TBA Services: Beter in beheer 

 

Lees hier meer van onze blogs: