We horen het in elk gesprek met zorgaanbiedersgrip, grip en nog eens grip. Logisch, want het is van groot belang. Maar wat is het nou eigenlijk, grip op uw zorgadministratie? En is het realistisch om dat van uw organisatie te verwachten in zo’n ingewikkelde sector, of is het handiger om die administratie juist over te dragen? 

  

Grip op uw zorgadministratie is kennis over die zorgadministratie

Zonder kennis geen grip. U wilt weten wat de belangrijkste producten van uw zorgadministratie zijn, waar deze aan moeten voldoen en u wilt kunnen controleren of dit het geval is. Van het verwerken van nieuwe contracten, cliënten en mutaties, tot het bijhouden van productieverantwoording: de kwaliteit moet op orde zijn, en de netheid meetbaar. Maar kloppen die gegevens? En in hoeverre heeft u zelf de kennis om dat echt goed te controleren?   

Het blijkt vaak al ingewikkeld genoeg om de juiste gegevens uit een ECD te halen, maar daarnaast vertellen die cijfers niet altijd het hele verhaal. Is dat wat er aan de achterkant uitkomt, in lijn met de zorg die aan de voorkant geleverd wordt? Dat hangt af van inrichting, beheer en andere kennis die u misschien niet zelf heeft. 

  

Grip op uw zorgadministratie is vertrouwen

Er staat altijd druk op het op peil houden van kennisMaar gelukkig is er ook nog vertrouwen, met name in de continuïteit van de administratieve processen. Zolang uw zorgadministratie wordt beheerd door kundige medewerkers, geeft dat vertrouwen alsnog wat grip. Toch? 

In een ideaal scenario wel. Maar wat is de realiteit voor die medewerkers? Constant nieuwe regelgevingen, updates en software, terwijl ze niet altijd de ruimte krijgen om zich daarin te scholen. Te vaak zien we kundige mensen die vastzitten in oude systemen en processen, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Maar het kan nog erger: want wat als die medewerkers die u dit werk zo toevertrouwt, besluiten ergens anders te gaan werken? Het personeelsverloop op deze functies is enorm, waardoor de relevante kennis vaak snel weer verdwijnt. 

  

Is grip niet ook: loslaten?

Wat is grip in iets veranderlijks als de zorgadministratie, een werkveld met constant nieuwe regelgeving, nieuwe technieken, nieuwe collega’s en nieuwe manieren van samenwerken? Is uw zorgadministratie zo flexibel dat het daarmee om kan gaan, of is die grip toch meer een schijncontrole? En geeft loslaten dan niet juist meer houvast? 

Met outsourcing bieden we één centrale plek met genoeg medewerkers en kennis om de gehele backoffice over te nemen. Door kennis en mankracht samen te brengen, kunnen we zorgen voor kwaliteit en continuïteit. Daarnaast bieden we advies op basis van de data uit uw beheer. Zo brengen we grip op uw zorgadministratie krijgen terug tot een aantal overzichtelijke terugkoppelingen. 

 

The Beagle Armada: Oog voor verandering, hart voor de zorg