Negen jaar lang werkte Christine Mooij in opdracht van verschillende grote bedrijven. Ze voorzag KLM, DHL, en andere organisaties van hun uitzendkrachten. Eerst als intercedent op Schiphol, later als project- en procesmanager door het hele land. Ze werkte aan de implementatie van software en online omgevingen en begeleidde bedrijfsprocessen. Uitdagend werk, maar zoals bij eigenlijk alle collega’s bij TBA: de zorg trok. En dat is niet gek voor iemand die opgroeide in een gezin dat meerdere pleegkinderen opving.

 

Ambulant begeleider Leger des Heils

Na negen jaar hard en zakelijk werken, zegde Christine haar baan op. Ze volgde een opleiding sociaal werk en ging aan de slag als ambulant begeleider bij het Leger des Heils. Een nieuwe, maar toch ook bekende wereld, met een heel ander soort voldoening. Maar hoe fijn die verandering ook was door het werken met cliënten in de GGZ en jeugdzorg, ze miste de organisatorische kant van haar eerdere functie. De rol van trajectmanager bleek een ideale oplossing.

Christine stond aan de toegangspoort van de zorg voor nieuwe cliënten en kon zo weer volop coördineren. Welke cliënt krijgt welke zorg en zijn er genoeg professionals om die te verlenen? En wat betekent dat voor de financiering? De overeenkomsten tussen twee totaal verschillende werelden bleken ineens heel groot. Want ook in de zorg zijn er roostersystemen, ook in de zorg moet elk gewerkt uur geregistreerd en verantwoord worden, en ook in de zorg kan dat vaak net iets efficiënter.

 

Consultant bij The Beagle Armada

Met die ervaring en instelling klopte Christine onlangs bij precies de goede deur aan. Ze heeft oog voor verandering en hart voor de zorg en past dus feilloos in onze organisatie. Sinds deze maand is ze officieel werkzaam als consultant bij The Beagle Armada. Iemand die aan de ene kant 500 uitzendkrachten kan overzien en aansturen en aan de andere kant weet wat er door het hoofd van een zorgprofessional gaat, is wat ons betreft van grote waarde. Ze doorziet bedrijfsprocessen, maar weet ook wat er bij cliënten moet gebeuren. Ze is thuis in complexe software, maar weet ook dat die niet voor iedereen even gemakkelijk werkt.

Wij zien genoeg aanknopingspunten om de organisatie bij zorgaanbieders te verbeteren. Ziet u die ook en wilt u verder kennismaken, neem dan vooral contact met ons op.

 

The Beagle Armada: Oog voor verandering, hart voor de zorg

 

Bent u benieuwd naar de andere verhalen van onze collega’s? Lees dan ook over:

Het TBA van Thu Nguyen

Het TBA van Karlijn Jonker

Het TBA van Sanne Bakker

Het TBA van Dimphy van de Ven