Zo divers als onze klanten, zo divers is ons team. Maar wie zijn de consultants van TBA Services? Maak kennis met Younes Chami, die bij zijn kennismaking in april meteen viel voor de familiesfeer die hij kende uit de zorg.

Hechte groep

Al in mijn eerste gesprekken bij The Beagle Armada kreeg ik het familiegevoel dat ik kende uit de zorg. Het gevoel van een kleine, hechte groep mensen die elkaar wil helpen. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat die inschatting blijkt te kloppen. Doordat het een klein bedrijf is, weet je van elkaar waar iemand mee bezig is – zowel zakelijk als privé – en probeer je een ander te helpen als dat kan. 

Netwerk- en systeembeheerder 

Die zorgzaamheid en dat familiegevoel verdwenen in de jaren daarvoor steeds iets meer uit mijn werk. Nadat ik was afgestudeerd als netwerk- en systeembeheerder, zat ik eerst tien jaar lang op allerlei plekken in het jeugdwerk. Daar rolde ik in doordat ik thaiboksworkshops gaf in jeugd- en buurtcentra. Ik had allerlei verschillende functies, tot ik uiteindelijk in een jeugddetentiecentrum in Amsterdam werkte. Toen bekend werd dat dit centrum moest sluiten, besloot ik meer met mijn IT-verleden te doen. 

Ik deed een paar jaar functioneel applicatiebeheer voor gemeentes. Eerst als consultant, daarna vast bij de gemeente Amstelveen/Aalsmeer. Het was leuk om zorg en IT te combineren, maar ik zat wel steeds op één vaste plek. Ik wilde in beweging blijven en meer bijdragen aan de groei en ontwikkeling van collega’s en de organisatie. Daar was niet echt ruimte voor. 

Familiegevoel 

Sinds april werk ik bij TBA en vind ik die ruimte juist wel. Mijn twee liefdes, zorg en IT, zijn de kern van mijn werk. Daarnaast ben ik in mijn rol als senior consultant ook veel bezig met de ontwikkeling van collega’s binnen TBA. Zo help ik niet alleen de zorginstelling waar ik applicatiebeheerder ben, maar ook mijn collega’s.  

Een paar maanden geleden keek ik bijvoorbeeld samen met iemand hoe zij haar weekplanning anders kon indelen. Het is heel leuk om te zien dat zij de tips die we toen hebben bedacht, nog steeds gebruikt. Andersom leer ik natuurlijk ook heel veel van de anderen. We zitten met TBA dan wel door het hele land, maar iedereen is betrokken en ziet elkaar ook één dag in de week op ons kantoor. Zo blijft dat familiegevoel intact. Dat is waar TBA voor mij voor staat. Een organisatie die goede, belangrijke diensten levert, maar ook oog heeft voor het menselijke deel van het werk.  

Wil je meer weten over die hechte groep collega’s? Lees hier het verhaal van Micha en kijk ook eens op onze Career Site. We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe Consultant Functioneel Beheer. 

TBA Services: Beter in beheer 

Lees hier meer van onze blogs: