De afgelopen tijd heeft u hier kunnen lezen over de verschillende manieren waarop Outsourcing van backoffice-processen uw organisatie kan helpen en hoe dat grip geeft op uw zorgadministratie. Maar hoe gaat dat nou feitelijk in zijn werk? We nemen u langs de vier belangrijkste onderdelen.

 

Duidelijke afspraken maken

Zoals elke samenwerking begint ook deze met een duidelijke afbakening van de situatie. Wij zijn benieuwd naar de huidige staat van de backoffice. Is de administratie up to date? Zijn er uitdagingen of problemen waar u de afgelopen tijd tegenaan bent gelopen? In welke backoffice-processen komen die voor? Op eenzelfde manier zult u willen weten wat wij precies uit handen nemen en hoe u op de hoogte blijft van dat proces. Daarom maken we niet alleen duidelijke afspraken over rapportages, maar plannen we ook meteen afspraken in voor evaluaties.

 

Regelmatige evaluaties

Soms spelen er problemen op die we op zeer korte termijn willen bespreken. Voor dit soort zaken, zoals een nieuwe werkwijze vanwege een wetswijziging of update, trekken we direct aan de bel. In een wekelijkse of tweewekelijkse evaluatie bespreken we de dagelijkse gang van zaken. Wat is er allemaal gelukt, wat gaat er moeilijk en wat zijn aanbevelingen voor proceswijzigingen? Daarnaast bespreken we elke paar maanden de grote lijnen. Is de samenwerking naar wens en zijn er ingrijpende wetswijzigingen of updates waar we naartoe moeten werken?

 

Beheer op afstand

Maar voordat we kunnen evalueren is het zaak dat we in eerste instantie bij uw backoffice kunnen en uw organisatie begrijpen. Vanzelfsprekend moeten we daarom, als u dat gebruikt, inzage krijgen in uw ticketsysteem. Daarnaast hebben we informatie nodig over de structuur van uw organisatie en de verschillende verantwoordelijke partijen. Hoe is het wijzigingsbeheer geregeld, wie zijn de key users en wie hebben er eigenaarschap over de verschillende onderdelen van uw backoffice? Is dat allemaal duidelijk, dan gaan we aan de slag. Daar zult u dan snel genoeg, op verschillende manieren, de vruchten van plukken.

 

Analyse van relevante data

Want we zorgen er niet alleen voor dat uw backoffice op orde is, dat we knelpunten oplossen en dat we anticiperen op wijzigingen in wetten of software. We zetten de informatie uit uw backoffice ook in om administratie en bedrijfsprocessen te verbeteren. Met regelmatige analyse van data zorgen we voor:

  • Grotere cashflow
  • Minder uitval
  • Beter sturen op processen
  • Betere inzet van personeel
  • Efficiënter intakeproces
  • Verbeteren van uw zorginkoop

 

Lees hier meer: Uw zorgadministratie is een bron van data, doe er wat mee

 

Outsourcing voor u

Met deze stappen kunnen we ervoor zorgen dat u tegen minimale inspanning het maximale uit uw administratieve processen haalt. We nemen alle zaken uit handen en nemen zo uw zorgen weg. Over achterstanden, updates, wetswijzigingen, maar bijvoorbeeld ook het verloop van kennis bij het vertrek van beheerders.

Wilt u horen hoe wij deze outsourcing voor uw backoffice kunnen vormgeven, neem dan vooral contact op.

 

Lees hier meer over TBA Outsourcing:

4 checks om achterstallige zorgadministratie te voorkomen

Grip op de zorgadministratie, wat is dat nou echt?

3 manieren om uw functioneel applicatiebeheer proactief te maken

Wat moet u als zorgaanbieder weten over de PGO?

3 elementen uit uw zorgadministratie die zorginkoop kunnen verbeteren