In deze vreemde weken leert iedereen veel over samenwerken op afstand. Galmende conference calls, huiswerkpauzes; ook voor ons zijn ze aan de orde van de dag. Het blijft een uitdaging, maar het gaat steeds beter. Contact op de werkvloer is in veel functies gewoon handiger. Toch zijn er ook rollen die we misschien wel beter vervullen door ze weg te halen van die werkvloer.  

The Beagle Armada is al een tijd bezig met het opzetten van een nieuwe dienst. We willen het uitvoeren van backoffice-processen volledig uit handen nemen van zorginstellingen en uitvoeren op afstand. De afgelopen dagen leerden ons weer hoe waardevol dit kan zijn. 

Instabiele bezetting 

Bijna elke organisatie, niet alleen in de zorg, ervaart op dit moment problemen met de bezettingsgraad. Veel functies worden tijdelijk overbodig, terwijl op andere plekken juist extra handen nodig zijn. Dat leidt tot verloop, wat logisch is in onzekere tijden met harde beslissingen en extra overheidssteun. Toch zien we in de zorg dat een instabiele bezetting ook in stabielere tijden voorkomt. Beheerders komen en gaan, en daarmee komt en gaat de kennis. Zo zijn het trainen, opleiden en opstarten van nieuwe mensen eigenlijk een constante factor die tijd en geld kost. 

Veranderende regelgeving 

Het verloop van personeel is slechts een deel van de uitdaging in de backoffice-processen. Ook de veranderende regelgeving zorgt ervoor dat medewerkers soms drukker bezig zijn met bijleren dan beheren.  

Nieuwe wetten, nieuwe software, nieuwe wensen van cliënt of zorgprofessional. Het bijhouden en verwerken van die besluiten is een uitdaging die boven op het personeelsverloop komt. Dit maakt het nog lastiger om de juiste kennis binnenshuis te houden. Maar wat als een ander die kennis buitenshuis voor je kan garanderen? 

Duurzame oplossing 

Met onze nieuwe dienst organiseren we de backoffice van zorginstellingen vanuit één centrale plek. Één plek met kundige beheerders die het beheer in verschillende ECD’s opvangen. Waar we kennis bundelen en verloop voorkomen. 

Als we deze weken iets leren, is het wel dat beheer op afstand heel goed mogelijk is. Het is een geslaagde test – bij toeval – voor de dienst die we al aan het ontwikkelen waren. Een dienst waarmee we ervoor zorgen dat veranderingen in uw organisatie, in de software en in de regelgeving, geen grote gevolgen meer hebben. Dat u niet constant hoeft te zoeken naar nieuw personeel en dat uw backoffice de zorg juist verbetert in plaats van belast.  

Zodra de onrust wat gaat liggen, kunt u hier dus absoluut meer nieuws over verwachten. Wilt u in de tussentijd al meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. 

 

TBA Services: Beter in beheer

Lees hier meer van onze blogs: