De keuze voor uw ECD is altijd weloverwogen, maar uw organisatie, diensten en cliënten veranderen. Zo kan het dat die weloverwogen keuze steeds minder goed past bij de wensen en eisen van het moment. De tijd heeft het ECD of de organisatie achterhaald. Maar hoe kunt u dit oplossen? Wat zijn de mogelijkheden en de gevolgen van een nieuw ECD? Dit zijn vragen waar u niet altijd zelf het antwoord op heeft. 

Quickscan 

Een van de meest behapbare, snelle en duidelijke stappen is het laten uitvoeren van onze Quickscan. Met deze dienst maken we in een paar dagen tijd een analyse van uw ECD en organisatie. Het legt de beperkingen en uitdagingen ervan bloot. 

Met ons Quickscan-advies in handen wordt duidelijk wat u kunt doen om uw organisatie weer eigentijds en naar behoren te laten functioneren. Of u er nou voor kiest om hetzelfde ECD te houden of het roer om te gooien, u weet in elk geval wat de gevolgen zullen zijn. 

Nieuw ECD 

Toch zult u twijfels hebben bij het compleet veranderen van uw ECD. Een implementatietraject is intensief voor de hele organisatie. Het belangrijkste is daarom, om eerst scherp te krijgen wat u zoekt en wat uw mogelijkheden zijn. 

Het ene ECD is tot in de kleinste details naar uw hand te zetten, terwijl het ander zorgt voor stabiele grote lijnen. Toch moet u deze keuze niet zuiver maken op basis van wat u uit een ECD wilt halen. Het is ook belangrijk om te kijken wat de gevolgen van dat ECD zijn voor uw beheer. Maatwerk is fijn, maar vraagt veel van uw functioneel beheerders. Zeker voor kleinere organisaties is dat lang niet altijd wenselijk. Het gaat erom dat u een verstandige, realistische keuze maakt binnen dit soort variabelen. Gelukkig kunnen wij helpen bij die afweging én bij het realiseren van uw keuzes. 

Afhankelijk van wat u wilt en de kennis en mogelijkheden die uw organisatie biedt, helpen onze consultants om het implementatietraject soepel te laten verlopen. Zo kunnen we helpen om het beheer van het oude ECD op te vangen, terwijl uw eigen beheerders het nieuwe opzetten, of juist andersom. Misschien is het echter waardevoller om het hele traject zij aan zij te doorlopen. Ook dit is uiteraard mogelijk. 

Voorkom valkuilen 

Wij hebben kennis van alle grote ECD’s. Op basis van het advies uit de Quickscan vullen we aan waar dat nodig en prettig is. Een nieuw ECD moet uw organisatie beter maken, niet onrustiger. Wij gidsen u langs de valkuilen naar een zorgadministratie die weer helemaal voldoet aan de wensen van het moment. Met een Quickscan en de juiste vervolgstappen is dit een stuk haalbaarder dan veel mensen denken. 

Heeft u twijfels over uw huidige ECD, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend overleg. 

TBA Services: Beter in beheer 

Lees hier meer van onze blogs: